Smörlyckans IP
12 april 2008
12:00

Referat: Hallands Nation - AIF Barrikaden

Matchen började i ett högt tempo från båda lagen och lite halvchanser på båda hållen innan vi i 16:e min tog ledningen med ett vackert långskott i bortre krysset av
Sosa - dock borde deras målvakt tagit den då han hade fri sikt och "var där" men släppte den mellan händerna. Fem minuter senare ökade vi till 2-0 genom Martin efter en tilltrasslad situation i deras straffområde. Ytterligare tre min senare reducerade de till 1-2 på en hörna innan vi efter ytterligare tre min ökade till 3-1. Denna gång var det David som slog till på pass från Henke efter ett mönsteranfall. I den 37:e min gjorde så Tommy 4-1 på pass (oavsiktligt?) från Martin vid en ny tilltrasslad situation efter en hörna av André.

Efter åtta min av 2:a halvlek fick vi en frispark som Fredrik påpassligt slog in innan de hade hunnit samla sig. I den 65:e min avslutade så Tommy målskyttet efter ett fint inlägg/framlägg av Claes.

Hela 6-1 till oss således och även om siffrorna kanske var något i överkant så gjorde vi en mycket gedigen insats. Det defensiva arbetet var strålande i alla lagdelar och de hade väldigt svårt att passera vårt mittfält. Framåt var vi givetvis också mycket bra eftersom vi gjorde 6 mål men fick också lite hjälp av deras målvakt som gjorde en rätt dålig insats.

Att märka är att Hallands i övrigt inte alls var jättedåliga utan höll ett bra bolltempo, speciellt i början av matchen med mycket spel med ett tillslag.

Vi var helt enkelt mycket gedigna för dagen och gjorde en femstjärnig insats som gör att man borde kunna se fram mot seriestarten med tillförsikt.

Startelvan: Rafael - André, Martin, Hampus, Claes - Kwame, Henke, Fredrik S, Sosa